Skip to main content

Bolovi u leđima mogu se pojaviti odjednom jer vaša leđa nisu pripremljena, a kretnje nisu isprobane. Dajemo nekoliko dobrih savjeta.

Svatko u životu barem jednom osjeti bol u donjem dijelu leđa, a to je ujedno jedan od najčešćih uzroka posjeta liječniku. Sjedilački način života uz nezdrave životne navike, uvelike pridonose ovom problemu koji može biti bezazlen – ali i razlog radi kojeg ćete još mjesecima popravljati nanesenu štetu. Bolovi se najčešće pojavljuju radi učestalog ili nepravilnog sjedenja, nepogodnih poza tijekom spavanja, dizanja teških predmeta, prevelike preopterećenosti tijekom tjelovježbe, ali i kao posljedica ozljede. Uz to, bolovi u donjem dijelu leđa mogu biti i posljedica određenih bolesti, poput raka leđne moždine, hernije diska, išijasa i slično.

Bol u leđima može trajati do nekoliko tjedana, dok je kronična bol u leđima ona koja traje čak duže od tri mjeseca, no, ne postoji previše stvari koje možete učiniti za ubrzanje oporavka tijela. Osim odlaska na fizikalnu terapiju i na masažu strujom, kod kuće se preporučuje raditi sljedeće;

01

Hladite pa grijte bolni dio leđa

Nošenjem hladnog obloga prvih 72 sata, smanjujete mogućnost oticanja i dodatnog oštećenja mišića, a zatim prelaskom na grijanje prokrvljujete ozlijeđeni mišić i potičete njegovu regeneraciju. Također, tako opuštate mišiće.

02

Masiranje BeeVenom Touch kremom za masažu

BeeVenom touch je krema za masažu s pčelinjim otrovom koji ubrzava mikrocirkulaciju krvi, opušta mišiće, djeluje protuupalno i pomaže u prevenciji raznih bolesti i tegoba. Pčelinji otrov u kombinaciji s drugim aktivnim supstancama kreme sadrži komponente koje imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje. Djeluje protuupalno, analgetski, ubrzava saniranje raznih povreda te povećava radnu sposobnost mišića za 30%!

03

Više odmarajte

Nemojte dodatno naprezati leđa, već se trudite odmarati u ležećem ili pravilnom sjedećem položaju, izbjegavajući dizanje teških predmeta i intenzivnu tjelovježbu.

04

Istežite se i radite fizikalne vježbe

Laganim fizikalnih vježbama započet ćete proces jačanja mišića, što će izbjeći mogućnost ponovne ozlijede, dok će vježbe istezanja pomoći mišiću da se opusti.

Opustite leđne mišiće

BeeVenom touch Krema za masažu

25,00Dodaj u košaricu

Kako spriječiti povratak boli u leđima?

  • radite redovito vježbe za jačanje mišića trbuha i leđa

  • izgubite višak kilograma

  • pripazite na pravilno držanje i sjedenje

  • spavajte na čvrstoj površini i trudite se spavati na leđima

  • prestanite pušiti