Skip to main content

Odgovori na često postavljena pitanja

Koja je razlika između kreme za masažu i anticelulitne kreme?

Anticelulitna krema u svom sastavu sadrži kofein koji je dokazano učinkovit u borbi protiv celulita i masnih naslaga. S druge strane, Krema za masažu sadrži mentol koji prilikom primjene daje snažan osjećaj hlađenja i olakšanja.

Smijem li koristiti BeeVenom touch proizvode ako imam alergiju na pčele?

Pčelinji proizvodi, bez obzira na njihovu dokazanost i učinkovitost, ne bi se nikad smjeli koristiti kod osoba s alergijom ili preosjetljivosti. Ukoliko niste sigurni, možete nanijeti manju količinu proizvoda na područje zapešća i pratiti reakciju.

Kakve mirise koriste BeeVenom touch proizvodi?

Svi BeeVenom touch proizvodi koriste prirodne mirise iz eteričnih ulja.

Smijem li koristiti BeeVenom touch proizvode u trudnoći i prilikom dojenja?

BeeVenom touch proizvodi nisu testirani na trudnicama i dojiljama pa ih ne možemo preporučiti, ali ih svakako možete koristiti nakon savjetovanja s liječnikom.

Smiju li BeeVenom touch proizvode koristiti djeca?

BeeVenom touch proizvodi nisu testirani na djeci mlađoj od pubertetske dobi pa ih ne možemo preporučiti. Prije korištenja proizvoda u osoba mlađih od 12 godina posavjetujte se s liječnikom.

Koja je razlika u koži kod djece i odraslih?

Dječja koža i koža odraslih se razlikuju u anatomskim i fiziološkim osobinama. Dječja koža je tanja, ima ograničenu zaštitnu funkciju i slabije izraženu regulaciju topline. Zbog toga je dječja koža vrlo osjetljiva na kemijske, fizikalne i mikrobiološke utjecaje. Koža djeteta po svojoj funkciji i strukturi počinje odgovarati koži odraslih od 12. godine života, a do tada je iznimno bitna odgovarajuća njega.

Jesu li BeeVenom touch proizvodi Vegan friendly?

Nažalost, zbog glavnog sastojka proizvoda, BeeVenom touch proizvodi nisu pogodni za vegane.

Što je INCI?

INCI je međunarodna nomenklatura (riječnik) za izradu i iskazivanje sastava proizvoda koji se koristi za transparentnost prema potrošačima. BeeVenom touch koristi međunarodno usklađeni INCI koji je dostupan na stranici svakog proizvoda te na njihovim pakiranjima.

Jesu li BeeVenom touch proizvodi testirani na životinjama?

Ne! Ni u jednom aspektu proizvodnje nije prisutno testiranje na životinjama, kako prilikom kreiranja proizvoda tako i u finalnom proizvodu.

Da li u bilo kojem trenutku pčelama nauđeno za potrebe kreme?

Ne! Pčelama nije nauđeno ni u kom trenutku prilikom proizvodnje kreme niti prilikom sakupljanja otrova. Koristimo nove, inovativne tehnologije za prikupljanje pčelinjeg otrova pri kojem pčelama žalac ostaje netaknut pa samim time ostaju žive i zdrave, a nakon vađenja otrova vraćaju se u košnicu. BeeVenom touch je brend koji je u potpunosti protiv bilo kakvog nasilja nad svim životinjama.

Smiju li trudnice i dojilje koristiti Anticelulitnu kremu?

Trudnicama i dojiljama ne preporučuje se korištenje anticelulitnih krema, čak ni onih na prirodnoj bazi, zbog toga što takvi proizvodi aktiviraju limfe, odnosno potiču izlučivanje toksina iz organizma koji se zatim izlučuju u majčino mlijeko pa mogu biti štetni za razvoj djeteta.

Sprječava li BeeVenom touch krema za lice starenje?

Ne! Niti jedna krema kao ni prirodni pripravak ne zaustavlja niti sprječava starenje. Starenje je prirodni proces koji se ne može zaustaviti i trenutno, nažalost, ne postoje proizvodi koji ga mogu obrnuti ili uistinu pomladiti osobu. Ipak, BeeVenom touch Krema za lice posjeduje određenu djelotvornost kojom se koži vraća prirodna elastičnost, hidrataciju i prokrvljenost čime se dobiva zategnutiji i na izgled mlađi izgled kože.

Tko smije koristiti Anticelulitnu kremu?

Kremu može koristiti bilo koja osoba starija od 16 godina. Za trudnice i dojilje preporučujemo savjetovanje s liječnikom prije korištenja ili izbjegavanje anticelulitnih preparata.

Sadrže li BeeVenom touch kreme zaštitni faktor?

Ne. BeeVenom touch proizvodi trenutno ne sadrže zaštitni UV faktor (UPF) koji će Vas zaštititi od UVA i/ili UVB sunčevih zraka.

Može li BeeVenom touch kozmetika izazvati iritacije ili crvenilo kože?

Može. Prirodni sastojci kreme izrazito su kompleksni, a sama krema sadrži mnogo aktivnih tvari. Moguće je da jedan od njih na Vašoj koži izazove reakciju u vidu crvenila ili iritacije. Dobra vijest je da se koža vrlo brzo samostalno obnavlja te je sposobna obnoviti iritaciju u vrlo kratkom roku. Ukoliko je reakcija veća, odnosno ukoliko se radi o alergijskoj ili reakciji preosjetljivosti prilikom korištenja proizvoda, savjetujemo da prestanete s upotrebom.

Gdje mogu kupiti BeeVenom touch proizvode?

Proizvodi su dostupni primarno putem BeeVenom touch službene web trgovine, a prodaju se i kod partnera Tvornica Zdrave Hrane i Izvorno.hr. Listu i detalje naših prodajnih partnera možete pronaći na poveznici Lokacije.

Mogu li naručiti proizvode izvan Hrvatske?

Trenutno putem službene web trgovine možete naručiti BeeVenom touch proizvode na području cijele Europske Unije. Za kupovinu i dostavu proizvoda izvan EU, molimo Vas da nas kontaktirate.

Tko proizvodi BeeVenom touch kreme?

BeeVenom touch je hrvatski brend koji proizvodnju, od prikupljanja pčelinjeg otrova do pakiranja, vrši kompletno unutar RH sa 100% vlastitim, domaćim kapitalom.

Za kakve tipove kože je namijenjena Krema za lice?

Svi BeeVenom touch proizvodi namijenjeni su za široke tipove kože koristeći prirodne sastojke u svojim formulama. Kreme nisu namijenjene za primjenu na oštećenoj ili iritiranoj koži. Preporučujemo da napravite ‘Patch test’ prije korištenja BeeVenom touch proizvoda kako biste bili sigurni da niste alergični na sastojke korištene u našim formulacijama.

Što je 'Patch test'?

‘Patch test’ je dijagnostički samopregled koji možete koristiti kako biste utvrdili izazivaju li određeni proizvodi iritaciju ili alergijsku reakciju. ‘Patch test’ uključuje nanošenje manje količine proizvoda na kožu i promatranje djelovanja neko vrijeme kako biste zaključili razvija li se reakcija ili ne. Savjetujemo da ‘Patch test’ obavite na dijelu tijela gdje je manja vjerojatnost da ćete područje oprati, isprati ili utrljati, kao npr. lakat ili zapešće, a nanesite na područje veličine kovanice. Prilikom izvođenja testa, nanesite normalnu gustoću proizvoda koju biste nanijeli normalno, a ostavite ga na koži onoliko koliko biste ga i inače držali na koži. Postoji mogućnost da se reakcija neće pojaviti prvih nekoliko puta kao i mogućnost da će se reakcija javiti kasnije prilikom redovnog korištenja.