Skip to main content

Novi Hrvatski Inovativni proizvodi

na svjetskom tržištu.

O BeeVenom touch brendu

Prva krema koja je ugledala svjetlo dana u lipnju 2021. godine bila je BeeVenom touch masažna krema – nakon nepuna tri mjeseca, krema je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj te smo se našli pred vratima vodećeg farmaceutskog giganta koji je želio postati glavni distributer naših proizvoda u ljekarničkom segmentu. U vrijeme potpisivanja ugovora, bila su završena i ostala istraživanja za naše druge dvije kreme s pčelinjim otrovom – anticelulitnu kremu i kremu za lice.

Krema za lice pokazala se kao pun pogodak za ljepši spol te smo dobili veliku pohvalu kupaca i recenzije kakve poznati i renomirani brendovi mogu samo sanjati.

Anticelulitna krema napravljena je u suradnji sa stručnim timom koji je uspješno objedinio sinergiju dvije vrlo snažne komponente koje se nikada prije nisu spajale, a to su: pčelinji otrov i kofein.

Tvrtkov prvi susret s pčelama

Kao mladi student prve godine agronomije, 2010. godine, Tvrtko Matijević dobio je priliku pomoći svom prijatelju pčelaru iz Virovitice u preseljenju pčela s paše bagrema na pašu lipe. Budući da je pčele prije viđao samo na cvjetovima, ovo je bila njegova prva prilika u okruženju sa stotinjak košnica u kojima se nalazilo više od 4,5 milijuna pčela. Kako prijatelj nije mario za njegovu pčelarsku opremu, Tvrtko je dobio pčelarsko odijelo s rupama, a umjesto pčelarskih rukavica – rukavice za čišćenje toaleta te dva broja manje ribarske čizme. Nakon zadobivenih 46 uboda pčela koje su se uspjele probiti kroz improvizirano odijelo, Tvrtko se svejedno odlučio na kupnju svoje prve tri košnice. Naravno da je prioritet u početku bio uložiti u pčelarsku opremu te kupiti odgovarajuću obuću, prisjeća se Tvrtko sa smiješkom na licu.

Nakon prve pčelarske sezone, ostao je na svega jednoj košnici koja je preživjela, a sve zato što pčele nije dobro pripremio za zimovanje. Odlučno da nastavi dalje, ponovno je kupio još tri zajednice te uz mukotrpan rad, čitanje literature i konstantno učenje na vlastitim greškama – te je zime uspješno održao na životu sve četiri košnice. Iduće sezone razrojio je postojeće košnice, pa se uz kupnju novih deset zajednica, polako počeo osjećati kao pravi pčelar sa sveukupno 18 vlastitih košnica.

Što je pčelinji otrov?

Pčelinji otrov je gusta tekućina koju pčela proizvodi unutar tijela. U medicini se koristi već dugi niz godina u liječenju raznih bolesti, a takav način liječenja nazivamo apiterapija. Melitin čini oko 52% svih peptida u otrovu, a služi kao jako protuupalno sredstvo i uzrokuje lučenje kortizola. Melitin je također glavna komponenta za određivanje kvalitete pčelinjeg otrova.