Skip to main content

Dolaskom toplijih dana, sve češće razmišljamo o najgorem ženskom neprijatelju – celulitu. Kako nastaje, koga pogađa i kako ga najuspješnije ukloniti prirodnim putem – saznajte u nastavku!

Što je celulit?

Celulit je određena promjena masnog tkiva, čija se pojava u tijelu očituje kao narančina kora. Ona nastaje radi nedovoljne sposobnosti organizma da se riješi suvišnog otpadnog materijala, toksina i kiselina. Što tijelo ima više suvišnog otpadnog materijala, stvara više masnih nakupina, što povećava i njihovu nakupinu pod kožom.

Koga pogađa celulit?

Celulit je vrlo prirodna pojava kod žena, a istraživanja pokazuju kako ga ima čak 90% žena na svijetu. Najčešće se javlja na području bedara, stražnjice i stražnje lože te trbuha. Razlog zašto ovaj problem pogađa pretežito žene, u velikoj mjeri leži u njihovim hormonima, primjerice u estrogenu. Celulit, doduše, pogađa i skupinu muškaraca koji imaju višak estrogena, no, njihova brojka je u stvari zanemariva. Također, celulit rangiramo u četiri stadija, ovisno o stupnju njegove vidljivosti te osim što je estetski problem, može biti naznaka i zdravstvenog problema.

Koji je razlog jače ili slabije vidljivosti celulita?

Celulit predominantno dobivamo genetski, no, može nastati i kao posljedica sjedilačkog načina života, kao manjak tjelovježbe, radi loše prehrane, previše kave ili alkohola i pušenja, kao i radi povećanog unosa soli. Uz to, mršavije žene i žene s tanjom kožom imat će prividno više celulita od žena s razvijenijim mišićem ili debljom kožom, budući da je riječ o teksturi natisnutoj o samu stijenku kože.

Kako se kvalitetno riješiti celulita prirodnim putem?

Svi sanjaju o čvrstoj i zategnutoj stražnjici, nogama i trbuhu, no da biste ih i dobili, potrebno je uložiti mnogo truda i promijeniti svoj životni stil. Ipak, promijenite li i samo način prehrane, već ćete vidjeti pozitivnu razliku u količini nakupljenog celulita.

Reci zbogom celulitu

BeeVenom touch Anticelulitna krema

26,00Dodaj u košaricu

01

Jabučni ocat

Jabučni ocat je izvrstan u uklanjanju celulita jer je bogat kalijem, magnezijem i kalcijem. On ubrzava metabolizam i tako potiče izbacivanje nakupljenih toksina, ali i viška tekućine, čime smanjuje ne samo nadutost već i celulit. Može se konzumirati pomiješan s vodom ujutro ili u kapsulama koje pomažu pri sagorijevanju masnoća.

02

Pčelinji otrov

Pčelinji otrov je gusta tekućina koju pčela proizvodi unutar tijela. U medicini se koristi već dugi niz godina u liječenju raznih bolesti, a takav način liječenja nazivamo apiterapija. Otrov ima specifičan miris i gorak okus, a aktivniji je za čak 30% od zmijskog. Nakon nanošenja pčelinjeg  otrova, tjelesnom reakcijom povećan je protok krvi na primijenjeno područje čime se izbacuje višak toksina te se povećava prirodna proizvodnja kolagena i elastina, koji su vrlo važni za održavanje čvrstoće i mladolikost kože. Isprobajte BeeVenom Touch Anticelulitnu kremu i uvjerite se u snagu pčelinjeg otrova!

03

Kajenski papar i čili paprika

Čili paprika i kajenski papar sadrže veliku količinu B6 vitamina koji učvršćuje vezivno tkivo, a isto tako su bogati kapsaicinom. On može ubrzati metabolizam za čak 25%, a uz to regulira ravnotežu između osjećaja gladi i sitosti. Iz tog se razloga preporučuje osobama koje su sklone prejedanju, koje su i češće podložne težim oblicima celulita.

04

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži teobromin i kofein koji oslobađaju zarobljene masti u celulitu i time omogućavaju njihovo sagorijevanje. On je i prirodni diuretik koji omogućuje izbacivanje suvišne tekućine iz tijela, a kako je bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima – usporava i proces starenja kože. Ipak, ne zaboravite ga konzumirati uz puno vode jer može izazvati dehidraciju!

Još nekoliko kvalitetnih savjeta u borbi protiv celulita

  • izbjegavajte jako slatku i slanu hranu jer ona zadržava štetne tvari u organizmu i uzrokuje nakupljanje tekućine
  • izbjegavajte kavu, alkohol i gazirana pića jer potiču stvaranje celulita
  • izbjegavajte usku odjeću jer tako slabite protok krvi čime dolazi do nastanka celulita
  • redovito masirajte problematične zone jer tako radite na poticanju cirkulacije i obnovi kože
  • vježbajte barem dva do tri puta tjedno

  • trudite se svakodnevno hodati

  • kombinirajte masažu, tjelovježbu, prehranu i anticelulitne proizvode za optimalan učinak na izgled celulita